Selecteer een pagina

Wie ben ik?

Ouders en kinderen een handje helpen vind ik als gezinscoach het mooiste wat je een kind kan geven.

Dat is wat ik iedere ouder en kind gun!

Wat meer over mijn achtergrond

Ik ben zo’n 20 jaar geleden begonnen als jeugdverpleegkundige. Ik heb altijd al een ´hart´ voor kinderen gehad en merkte dat kinderen naar mij toe trokken. In 2015 heb ik daarom de opleiding tot kindercoach afgerond.

Focus op de ouders

Tijdens mijn werk in de jeugdgezondheidszorg merkte ik dat ik ook laagdrempelig was voor ouders. Het lukte vaak om in een kort contactmoment al tot de kern van een probleem te komen. Ik ging steeds meer gebruik maken van materialen om tot inzichten te komen. We gingen minder praten, maar meer doen om ouders te helpen.

Familieopstellingen

Om me meer te verdiepen heb ik de opleiding familieopstellingen gedaan, om meer te weten te komen hoe een familiesysteem werkt. Mijn interesse groeide hoe ik kinderen in evenwicht kon krijgen en heb daarna de KIE coach opleiding gedaan, kind in evenwicht.

Eigen praktijk als gezinscoach

In 2022 heb ik besloten om mijn eigen praktijk op te starten. Ik wil als gezinscoach aandacht besteden aan ouders en jonge kinderen om verder te kijken dan alleen de buitenkant en de standaard protocollen. Elke gezinssituatie is uniek en vraagt om een persoonlijke advies. Aandacht geven aan de daadwerkelijke oorzaak zorgt voor beweging en verbinding tussen ouders en kind.

1000 dagen coach

Ik heb inmiddels ook de 1000 dagen coach opleiding afgerond. De eerste 1000 dagen begint in de zwangerschap en duurt tot de leeftijd van 2 jaar. In deze fase wordt een kind voor een groot gedeelte al gevormd. Door al vroeg te starten met ondersteuning, zijn de effecten op de langere termijn groter. Vanuit landelijke programma´s zoals Kansrijke Start en wetenschappelijke onderbouwingen komt hier steeds meer aandacht voor.

Opleidingen

2015: opleiding kindercoach

2018: basis- en vervolgopleiding familieopstellingen

2018: KIE coach opleiding

2022: 1000 dagen coach opleiding

 

BIG registratie

Ik ben BIG geregistreerd. Een BIG registratie houdt in dat ik in het register sta voor de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Daarom mag ik mijn beschermde beroepstitel voeren als verpleegkundige. Het beschermt mijn klanten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. Het BIG register is een onderdeel van de Wet BIG.

Over mij persoonlijk

Mijn naam is Babette de Nijs, getrouwd, moeder van 3 dochters. Ik ben zelf opgegroeid met 2 jongere broers.

Mijn broer Bas werd met Down Syndroom geboren. Als gezin hebben wij geleerd hem te begrijpen zonder woorden te gebruiken, omdat hij geen taal kan gebruiken. 

Hierdoor ben ik gewend om naar mijn intuïtie te luisteren, naar zijn non-verbale signalen te kijken en daar op te reageren. Zo zorgen we ervoor dat hij krijgt wat hij nodig heeft. Dat hij zich gezien, gehoord en begrepen voelt. En dat hij zichzelf veilig voelt om zich te uiten. 

Daarnaast heb ik zelf ervaren als er een kind in het gezin is die meer aandacht nodig heeft, hoe belangrijk het is dat je als ouders zijnde de andere kinderen ook blijft zien, horen en begrijpen. Daarom kijk ik als gezinscoach naar het functioneren van het hele gezinssysteem zodat niemand wordt vergeten. 

Meer weten? Neem contact op!