Selecteer een pagina

Wie ben ik?

Ouders en kinderen een handje helpen vind ik het mooiste wat je een kind kan geven.

Dat is wat ik iedere ouder en kind gun!

Ik ben Babette!

Ik ben Babette, getrouwd en moeder van 3 dochters. In 2001 begon ik als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau. Na de geboorte van mijn eerste dochter in 2007 besloot ik om te stoppen met werken en zijn er in de 4 jaar daarna nog 2 dochters bij gekomen. Ik heb gezien en zelf ervaren hoe waardevol het voor de ontwikkeling van kinderen is als het kind begrepen wordt. Ik verdiepte mij altijd in meer mogelijkheden dan alleen de reguliere opvoedingsadviezen, want die wist ik allemaal wel. In 2013 startte ik met de opleiding tot kindercoach waarna ik in 2014 mijn baan als jeugdverpleegkundige weer oppakte. Ik begon niet meer alleen naar het gedrag van het kind te kijken, maar naar datgene wat er onder lag en wat het kind nodig had. Dit ging ik vertalen naar de ouders en dit zorgde voor verandering bij gedrag van het kind. Ouders gingen vaak zelf aan de slag met iets wat ze nog te doen hadden en dit zorgde voor beweging.

Met plezier ging ik op deze manier door met werken met gezinnen met de kennis die ik inmiddels had opgebouwd en zag ik de positieve effecten van de gesprekken die ik voerde met ouders en de ‘tools’ die ik inzette. Op een gegeven moment gebruikte ik koffiekopjes op een keukentafel en ieder kopje vertegenwoordigde een gezinslid en het geheel bracht ik in beweging om inzichten te geven. De reactie van de ouders zal ik nooit meer vergeten. Ik kon altijd de ‘zere plek’ vinden zeiden ze, daar waar de oorsprong lag. Opeens werden ze zich bewust waar het allemaal mee te maken had en daardoor konden zij hun kind beter helpen. 

De drive om kinderen te helpen via de ouders zorgde voor een verdere interesse in systemisch werken. In 2019 startte ik daarom met de opleiding familieopstellingen. Ik ging mij steeds verder verdiepen wat je kon doen om aan die ‘onderstroom’ te werken. Ik ervaarde zelf aan den lijve de positieve effecten van werken met opstellingen. Weinig praten, maar veel ervaren zette mij tot nadenken en zorgde ook bij mij voor beweging.

In 2020 ben ik begonnen met de NEI opleiding. Bij sommige gedragingen of klachten van een kind kunnen ook onverwerkte gebeurtenissen aan ten grondslag liggen, deze weer een plek geven zie ik als aanvulling op mijn werk als gezinscoach. Een uiting van gedrag is een roep om geholpen te worden en soms moet je dan wel eens verder graven. Als je bij de ‘kern’ komt pak je de oorzaak aan en dit zorgt voor een lange termijn verandering waar uiteindelijk het hele gezin mee geholpen is.

Meer weten? Neem contact op!